Teclast-X80H

Teclast X80H – táblagép, ami akár három operációs rendszert is futtat

A Teclast márka lassan egybeforr a megfizethető árú, ám ennek ellenére decens paraméterekkel rendelkező táblagépek fogalmával. Az X80H mindössze 100 dollárt kóstál, de ennek ellenére képes Androidot és Windowst is futtatni, sőt, kis trükközéssel az Ubuntu használata sem lehet akadály.

A nyolc hüvelykes IPS kijelzővel szerelt táblagépet a méltán híres Bay Trail családba tartozó Intel processzor hajtja, amelynek mind a négy magját 1.3 GHz-re skálázták, és ehhez betársul még 2 GB RAM a folyamatos rendszerműködés érdekében. A belső tárhely mérete ugyan 32 GB-os, de mivel ide kerülnek fel a tablet által futtatott operációs rendszerek alapvető fájljai, így nem sok szabad hely marad a felhasználók számára, a memóriakártyás bővítés tehát nem csupán lehetséges, de javasolt is.

Android 4.4 KitKat és Windows 8.1 rendszerek közül választhatunk minden egyes bekapcsolásnál, de egy leleményes tulajdonos egy asztali Ubuntu változatot is sikeresen feltelepített készülékére, ami csak tovább fokozza a 100 dolláros olcsóság sokoldalúságát.

forrás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.