xiaomi_mi_5

Európába is jöhet a Xiaomi Mi5 és a Mi4s

A Xiaomi Mi5 már azóta a figyelem középpontjában van, mióta bemutatták az idei MWC-n, Spanyolországban. A kedvező árú zászlóshajó, illetve a felső-középkategóriás Mi4s tiszteletét fogja tenni az öreg kontinensen is, és elsőként Lengyelországban lesznek kaphatók.

Általában az a baj a távol-keleti márkák telefonjaival, hogy nem, vagy csak igen körülményesen (nem hivatalos forgalmazás útján) szerezhetőek be az európai, illetve más nyugati piacokon. Szerencsére a Hugo Barra vezetése alatt álló Xiaomi igyekszik tenni ez ellen az áldatlan állapot ellen.

Már a két mobil bemutatójakor céloztak az európai forgalmazásra, de most a Xiaomi lengyel nyelvű oldalán újabb bizonyítékok bukkantak fel arról, hogy a kínai cég tervezi a készülékek nemzetközi értékesítését. Az oldalon az áll, hogy a Mi5 és a Mi4s hamarosan megjelenik Lengyelországban. Ígérik, nemsokára pontos információkkal szolgálnak majd az árakat, és a piacra dobás időpontját illetően. A csúcsmodellből, vagyis a Mi5-ből egyébként háromféle változat lesz majd kapható.

Xiaomi-Mi-5

Mindháromnak 5.15 colos Full HD megjelenítője van, és a Snapdragon 820 lapkát is egyaránt megkapják. Az alap modell órajele 1.8 GHz, a belső tárhely mérete 32 GB, a RAM pedig 3 GB-os. A 64 GB-os variáns ugyanennyi rendszermemóriát és 2.15 GHz-es processzormagokat kap majd, a Pro változatban pedig 4 GB RAM dolgozik, és kapni fog egy 3D-s kerámiahátlapot is.

A Mi4s is egy belevaló készülék lesz a Snapdragon 808 lapkának, az 5 hüvelykes Full HD megjelenítőnek, a 64 GB-os belső tárhelynek, a 3 GB RAM-nak és a 13/5 megapixeles kamerapárosnak köszönhetően. A lengyel debütálásra már biztosan nem kell sokat várni, és okkal reménykedhetünk abban, hogy nálunk is beszerezhetőek lesznek a Xiaomi remek okostelefonjai.

forrás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.