lenovo-stick-660x370

Mini számítógépet dobott piacra a Lenovo

A Lenovo is belépett az aprócska, hordozható, ám teljes értékű számítógépként funkcionáló kütyük világába. Legújabb termékük ugyanis egy pendrive méretű, HDMI-n keresztül csatlakoztatható zsebkomputer, ami az IdeaCentre Stick 300 nevet viseli.

A picinyke eszközt bármilyen megjelenítőhöz hozzá lehet kapcsolni, és máris van egy hétköznapi feladatokkal könnyedén megbirkózó PC-nk. Hardveres jellemzőit tekintve egy Intel Atom Z3735F Bay Trail processzorral, 2 GB RAM-mal, valamint 32 GB belső tárhellyel van dolgunk, de a Lenovo aprósága tartalmaz 802.11b/g/n képes Wi-Fi antennát és 4.0-s Bluetooth modult is.

Lenovo-mini-pc

Az energiaellátást egy microUSB 2.0 porton keresztül oldhatjuk meg, de van teljes értékű USB nyílás és SD kártya olvasó is, így nem lesz gond a szűkös belső tárhely. Az egyébként roppant olcsó, alig 129 dollárt kóstáló szerkezet Windows 8.1-et futtat, de később lesz lehetőség ingyenes Windows 10 frissítésre is. Mi több, három hónapos Microsoft Office 365 próba előfizetés is jár a készülékhez.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.