Gionee-S6-2

Masszív phablettel készül a kínai Gionee

Nem kérdés, hogy a kínai telekommunikációs gyártók lassan az egész világ fejére ránőnek, olyan “fenyegetést” jelentve, amire muszáj odafigyelnie a többi manufaktúrának. A Gionee pontosan egy ilyen feltörekvő vállalat. Ezúttal egy masszív specifikációkkal rendelkező phabletük ragadta meg a figyelmem, amit méltónak gondoltam arra, hogy nektek is bemutassam.

Az okostelefonos szaksajtó egyik legmegbízhatóbb információforrása a kínai telekommunikációs hivatal, vagyis a TENAA intézménye. Irodájuk dönt afelől, hogy forgalomba kerülhet-e egy adott készülék országuk határain belül, avagy sem. A tanusítványozási procedúra részét képezi az, hogy a készülékek adatai felkerülnek a hivatal honlapjára, így a szemfülesek mindig valamilyen érdekes újdonságba botolhatnak böngészés közben. Most a Gionee GN8001 névre hallgató mobil kapta meg a maga kis forgalmazási engedélyét, és hála ennek megismerhetjük a készülék hardveres tulajdonságait.

Gionee-GN8001

A TENAA adatbázisa szerint a telefont egy nyolcmagos, 1.3 GHz-re skálázott chipset hajtja, sejtésem szerint valamilyen MediaTek megoldás, bár ez egyértelműen nem derül ki a leírásból. A megjelenítő minden bizonnyal a nagy kijelzős mobilok rajongóit akarja rabul ejteni, 6 hüvelykes képátlójával és Full HD felbontásával szerintem erre bőven megvan minden esély. Ha hozzátesszük, hogy a kijelző AMOLED technológiára épül, talán még többen kezdenek majd érdeklődni a Gionee telefonja iránt. Operatív memóriából 3 GB-ot, háttértárból 32 GB-ot kapunk, ráadásul utóbbi esetében a bővítés lehetősége is adott.

Ami a képrögzítést illeti, a hátlapra egy legalább 8 megapixeles, de akár 13 megapixeles szenzor is kerülhet – ez még nem derült ki egyértelműen – míg a megjelenítő felőli oldalon egy 5 megapixeles lencse teheti majd a dolgát. A telefon tömege 206 gramm lesz, térbeli jellemzői pedig 60.7×81.0×8.2 mm körül alakulnak. A Gionee GN8001 már gyárilag Android 5.1 Lollipop rendszert futtat, kapcsolódási lehetőségei között szerepel a 4G LTE is. A fenti konstrukció teljes sikeréhez már csak egy jól belőtt ár kell, de ilyen téren sem kell félteni a kínaiakat, hiszen megdöbbentően jó specifikációjú termékeket kínálnak sokszor relatíve alacsony áron.

forrás: GSMArena

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.