airstream-header

AirStream alkalmazás ajánló

Egy érdekes, és felettébb hasznos alkalmazást szeretnék bemutatni, ami akkor jön jól, ha a megszokott asztali számítógép mellett előszeretettel használsz különféle okoseszközöket is. Utóbbiakkal sokszor az a baj, hogy a belső tárhelyük eléggé limitált.

Az AirStream nevű alkalmazással lehetőségünk nyílik arra, hogy az okostelefonnal, illetve táblagéppel olyan fájlokhoz férjünk hozzá, melyek a valóságban nincsenek is jelen az adott készülék belső tárolóján. Csupán egy otthoni Wi-Fi hálózarta, illetve egy email címre lesz szükségünk, na és persze az alkalmazásra magára.

airstream-app

Mind Android, mind iOS rendszerekre elérhető az AirStream , ami a Nityaa Labs fejlesztése, ráadásul a letöltés teljesen ingyenes. Tehát ha még nem tettük volna meg, töltsük le az applikációt. Az asztali gépre is le kell szedni az Airstream operációs rendszernek megfelelő variánsát (Windows, OS X, stb.), majd telepítenünk kell. Ha az alkalmazás fel van installálva az okoseszközön és az asztali PC-n is, már csak egy teendőnk maradt. Mindkét masinával csatlakozzunk fel ugyanarra a Wi-Fi hálózatra, majd az alkalmazás asztali és mobil változatába is lépjünk be. Ehhez email címre, valamint jelszóra lesz szükségünk. Ha ez megvan, képesek leszünk bármilyen zenei, illetve videófájlt streamelni az asztali gépünkről, és még a lejátszót is mi határozhatjuk meg.

Tehát az asztali gépre leszedett filmet nem kell átmásolni a mobil eszközre, ha mondjuk egy kis ágyban fekvős filmezésre vágyunk, az alkalmazással magáról a számítógép merevlemezéről nyithatjuk meg a választott mozit a Wi-Fi hálózat segítségével.

Ugyanez zenével is lehetséges, de ilyenkor be kell érnünk az applikációba integrált lejátszóval, ami sajnos kissé fapados, nincs benne például equalizer.

Ami még nagyon jó az AirStreamben, hogy kényelmesen, mindenféle vezeték nélkül tudunk fájlokat küldözgetni a két eszköz között, illetve az alkalmazást képesek vagyunk szinkronizálni felhőtárhelyeinkkel is. Az AirStream egy nagyon hasznos progi, ráadásul ingyenes is, érdemes kipróbálni!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.