internet

Van megoldás, ha unod a sok internetes reklámot

Az internet birodalma tele van ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásokkal, illetve olyan tartalmakkal, amelyekért – legalábbis látszólag – nem kell fizetnünk. Ehhez képest a cégek, élen a Google-lel, folyamatosan monitorozzák webhasználati szokásainkat, és elárasztanak minket személyre szabott reklámokkal. Sajnos a tapasztalatok nem azt mutatják, hogy hasznos, vagy netán számunkra érdekes hirdetésekkel bombáznának minket, így óhatatlanul is megfogalmazódik bennünk a kérdés: nem lehetne valahogy megszabadulni ettől sok a felesleges reklámtól?

Szerencsére a válasz igen. A rutinosabb felhasználók számára már teljesen ismert, és nyilvánvaló dologról fogok írni, de a felhasználók nagy része még mindig nem hallott a reklámblokkolókról. Ezek olyan webes kiterjesztések, amelyek megakadályozzák, hogy az adott böngészőben megjelenjenek a hirdetések, és más hasonló nem kívánt tartalmak. Bizonyos mértékig a káros kódok és a vírusok ellen is védelmet biztosítanak, hiszen tiltólistájuk van a kétes tartalmú oldalakról.

A legnagyobb és legismertebb böngészők mindegyikéhez letölthetők, ráadásul teljesen ingyen, bár ha valakinek szándékában áll támogatni az alkotók munkáját, az megteheti, de mindez önkéntes alapon zajlik. A legelterjedtebb, és általunk is használt megoldást Adblock Plusnak nevezik, amit bármikor kényelmesen beépíthetünk a browserünk kiterjesztései közé. Ehhez nem kell mást tenni, mint felmenni az általunk használt böngésző bővítményeit tartalmazó webáruházba, és ott hozzáadni azt a saját felületünkhöz. A procedúra nem vesz igénybe többet három percnél, és nagyon megéri. Nem lesznek se oldalt se máshol idegesítő hirdetések, és a Youtube videók megtekintésében sem zavarnak meg minket. Ha sokat internetezünk, és unjuk a reklámokat, érdemes megfontolni a reklámblokkoló telepítését böngészőnkre.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.