Koncepció kép

Dupla kijelzős mobillal kísérletezik a Samsung

A Samsung keményen dolgozik azon, hogy mobiljai kitűnjenek a piaci kínálat szürkeségéből, erre a legjobb példa a hajlított kijelzővel szerelt Galaxy S6 edge. Egy nemrég napvilágra került szabadalmi irat szerint a dél-koreai gyártó szeretne még ennél is tovább menni, és kettéhajtható, dupla kijelzőt helyezne a jövendőbeli mobiljaiba.

Igazából ez nem teljesen újdonság, hiszen már korábban is hallottunk arról, hogy – több más gyártóval egyetemben – a Samsung is kísérletezik hajlítható kijelzőkkel. Az Samsung Display üzletstratégiai csapatának alelnöke, Lee Chang-hoon 2014-ben már tett egy olyan nyilatkozatot, mely szerint vállalata 2015 végére vagy 2016 elejére képes lesz hajlítható kijelzővel szerelt termékeket előállítani.

samsung-flexible-amoled-phone

Nemrég a Sammobile egyik cikkében említésre került a Project Valley elnevezésű projekt, ami egy hajlítható kijelzővel szerelt okostelefont takar elvileg. A készülék még korai stádiumban van, de azt sikerült megtudni, hogy két kijelzője lesz, és hogy támogatni fog olyan gesztusokat, amelyekkel váltani lehet azok között. A név alapján az oldal munkatársai arra következtettek, hogy a szóban forgó mobil hajlítható kijelzővel lesz ellátva.

Visszatérve a cikk tárgyához, a szabadalomhoz készült illusztrációkon jól látható, hogyan működik ez a többféleképpen hajlítható kiépítés, amely táblagépek esetében is felhasználásra kerülhet.

Samsung-hajlithato-2 Samsung-hajlithato-3

Egyelőre korai lenne azt állítani, hogy ez a technológia a közeljövőben debütál, sőt, az is lehet, hogy csak egy olyan koncepcióról van szó, amivel ugyan kísérletezik a gyártó, de valódi termékben soha nem lesz felhasználva. Ha viszont mégis így tenne a Samsung, jócskán beelőzné a konkurenciát ezzel az érdekes, és sokoldalúnak ígérkező elképzeléssel.

forrás: Sammobile

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.