mesterseges-intelligencia-1

2030-ra elérhetjük a digitális halhatatlanságot

Ray Kurzweil, a transzhumanista mozgalom egyik vezéralakja – aki nem mellesleg a Google munkatársa is egyben – nem mindennapi bejelentést tett a New York-i Exponential Finance Conference elnevezésű rendezvényen. Állítása szerint 2030-ra képesek leszünk az elménket a felhővel szinkronizálni, és akár ott tárolni a tudatunkat.

A konferencián tartott beszédében arra is kitért, hogy a gondolkodásunk teljesen hibrid lesz a jövőben, egyszerre fog gépi, illetve biológiai alapokon működni. A kapcsolat alappillérei olyan nanorobotok lesznek, amelyek segítségével a mainál jóval összetettebb felhőrendszerekhez fogunk csatlakozni, utóbbi létrehozásában Kurzweil szerint a Google-nek kulcsszerepe lesz.

mesterseges-intelligencia

A technológiai fejlődés olyan szintre fog érni a 2030-as évek végére, hogy a tudatunk teljes egészében átültethető lesz digitális formába, így az emberi létezés legnagyobb korlátai – halál, betegség stb. – nem állnak majd többé a fejlődés útjába. Kurzweil szerint ennek az állapotnak az elérése az emberiség végső célja, és szerinte alig húsz éven belül mindez nem holmi sci-fi, hanem valóság lesz.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.